succemorsan.blogg.se

Podcast for the win!

Kategori: Allmänt

Podcaster är något som jag har fastnat för totalt under en tid. Då är det främst P3 dokumentär som jag har lyssnat igenom i stort sett alla avsnitt. Lyssnar oftast hemma när jag städar och lagar mat eller i bilen. Det är så lugnande på något vis och gör att jag inte tänker speciellt mycket på vad jag gör, jag bara gör det. Så det är något som verkligen har hjälpt mig när det kommer till att genomföra sysslor hemma.
 
Sen är också framgångspodden något som jag har börjat lyssna väldigt mycket på i slutet. Den brukar jag slå på till och från jobbet och på söndagskvällen innan en ny jobbvecka drar igång. För att få lite inspiration och pepp inför kommande jobbdag. 
 
Sen är också youtube en väldigt bra kanal när det gäller att få lite en lite mer upplyftande känsla och pepp när jag inte mår så bra och känner att allt är hopplöst. Det jag lyssnar på då är "motivational speach" eller "inspirational speach". Skittöntigt, haha, men det funkar! Det brukar jag lyssna på när jag ska gå och lägga mig. Släcker ner i sovrummet, i med hörlurarna och blundar. Filmerna är mellan 5-60 min långa så det finns och välja på beroende på hur trött jag är. 
 
Jag personligen mår väldigt bra av att få lyssna på allt detta och det hjälper mig i min vardag på något vis ändå. Få lite nya tankar, idéer och inspiration till nya saker. Böcker har jag haft svårt för dom senaste 9 åren, tror jag har tagit mig igenom en bok under dom åren. Jag har helt enkelt inte ro till att sitta och läsa längre, läste väldigt mycket fram tills att jag var 16 år. Flera böcker i veckan. Men den senaste tiden så har jag verkligen inte ro till det, det går bara inte. Kan hålla fokus i kanske 2-3 sidor innan det börjar krypa i kroppen och jag måste lägga ifrån mig den. Orden flyter liksom ihop och det snurrar i huvudet. Men ljudböcker är inte heller något som jag har fastnat riktigt för, svårt att hålla fokus så att man följer med i handlingen. Därför är podcaster något som passar mig väldigt bra, det gör liksom ingenting om man missar någon minut hit eller dit. Man hänger med ändå. 
Så hallelulja till podcaster!!! :)